Представяме Ви на Вашето внимание едно доста мощно и бързо колело. То е асемблирано от нас от различни производители.
На базата на нашия опит сме на правили този модел и сме го кръстили ZCROSS(зи крос) с възможно най-добрите части за бъде велосипеда бърз, здрав, да може да се кара, както по асфалт така и по черни пътища и да конкурира успешно кросовите мотори.
Днес ще Ви представим, как той се държи в сравнение с кросов мотор, АТВ ,и туриър мотор 650 кубика.

За коелото да споделим малко данни.
За теглото - Тегло без батерия: около 25 кг.
Ако изпълним цялото пространство с батерии то може да стане повече от 45кг. И тук внимавайте, ако живеете на 7-мия етаж и асансьора Ви е малък ще влезнете в ежедневието на принудителните фитнес упражнения.
Предна вилка е DNM USD-8S;
Да Ви кажем и малко информация за нея
На нея може да сложим от 24 до 27.5 инча капла.
Материала на предната вилка е аламуниев .
Тя може да се настрои в три режима според терена, по който ще караме
Заден амортисьор – DNM RCP-2S ;
Задния амортисьор също има настройки за режимите според терена, по който ще караме.
На задната вилка може да се сложи гума от 22 до 26инча.
В обобщение на това на велосипеда ще можем да сложим между 24 и 26 цола гуми.
Спирачки – Хидравлични Tektro с електрически сензор и 203 мм диск;
Велосипеда е с предни, задни светлини и задни мигачи;
екран, показващ скорост, консумация, батерия и поддръжка на настройка и допълнителни данни;
Хъб моторът е QS205 50H V2 или V3 – по изискване на клиента.

За версия 3:
Това е BLDC безчетковправотоков мотор. В него има неодимови високотемпературни магнити от най-висок клас с максимална ефективност от 88%.
Пикова мощност до 14KW! От 190 до 290 нютон метра въртящ момент, в зависимост от електрическия двигател. 1050 оборота при 72V батерия.
Кoнтролерът е Sabvoton 48-72V, универсален, програмируем, синусоидален. Възможност за от 80 до 200А консумация ток от батерията;
Скорост, която може да развие с велосипеда при 72V заредена батерия е около 130 км/ч, а на празен ход се развърто до 145км/ч. с 26 инчова гума, което не е малко даже малко маняшко бихме казали;
Ускорение от 0 – 100 км/ч е около 5сек, ако опитвате дали наистина е така дръжте здраво кормилото и не се стрякайте защото ускорението е умопомрачително;
Контролера на колелеото е в два варианта на Subvoton, 80А и 150А.
Контролера се програмира, чрез телефон или с кабел през компютър. Поддържа много настройки ,за които в момента няма да говорим подробно.
Контролера позвлява регенерация или зареждане при спиране. Има регенеративна подръжка и на скороста по-инерция.
Какво да кажем все пак за пробег с едно зареждане на батерията – това много зависи от капацитета на батерията. Предлагаме изработка на различен капацитет батерии. Колелот може да побере доста батерии и ако използваме цялото пространство ще ни се предостави възможността да минем 250км. с едно зареждане на батерията и това също не е никак малко.
Да продължим със сравнението на електрическите мотори верси2 и версия 3
За версия 2 имаме 80А пиков ток. Препоръчваме да се използват само 50А като продължителен разряд мотора защото при 80А при продължително каране започва да загрява притеснително.
За версия 3 може да кажем, че макар и по спецификация този електрически мотор да е за 100А пиков ток, то след направените от нас тестове при 200А пиков ток мотора се държо изкючително добре без притеснителното загряване дори и при екстремно каране.
Мотора при версия 2 е с повече магнити от версия 3 и има повече навивки но с по тънък проводник, което предоставя по бърз начален старт.
Към момента месец Септември на съдбоносната 2020г. сме започнали проект за изработка на батерия за прототипа на електрическа българска кола. Снимки и информация ще бъде подадена в процеса на проекта.